Arthur van Dijk

Arthur van Dijk, lid van de VVD, heeft sinds 7 januari 2019 de eervolle positie van commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland bekleed. Als commissaris van de Koning staat hij aan het roer van zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten, en heeft hij een cruciale rol in het bestuur van de provincie.

Geboren in het pittoreske Dordrecht in 1963, is Van Dijk niet alleen een toegewijde bestuurder, maar ook een liefhebbende echtgenoot en vader van drie dochters. Zijn academische achtergrond omvat een studie Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden, wat de basis legde voor zijn lange en gevarieerde carrière.

In de loop der jaren heeft Van Dijk op diverse ministeries, waaronder Financiën en Justitie, verschillende functies bekleed, waarbij hij zich onder andere heeft toegelegd op de opsporing van fiscale delicten. Later zette hij zijn expertise in als wethouder in de gemeente Haarlemmermeer, waar hij onder meer Schiphol in zijn portefeuille had

Van 2013 tot en met 31 december 2018 bekleedde hij de positie van Algemeen voorzitter bij Transport en Logistiek Nederland. Deze diverse achtergrond weerspiegelt de veelzijdigheid en toewijding van Arthur van Dijk aan zijn publieke en professionele verantwoordelijkheden.