Eva Klein Schiphorst

Eva Klein Schiphorst is een doorgewinterde professional met ervaring in zowel de publieke sector als de vastgoedindustrie. Sinds 1 februari ‘22 is ze de directeur van Schiphol Area Development Company (SADC), een gebiedsontwikkelaar die toekomstbestendige bedrijventerreinen van hoge kwaliteit ontwikkelt in de Metropoolregio Amsterdam.

De afgelopen jaren was zij o.a. directeur van de Business Unit Public Buildings bij internationaal ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV en daarvoor heeft zij diverse functies vervuld binnen publieke organisaties zoals de Rijksoverheid, Universiteiten en gemeente.

Eva blijft zich inzetten voor duurzame ontwikkeling en regionale groei, met als doel ambitieuze resultaten te behalen op economisch, ecologisch en maatschappelijk gebied, om de concurrentiepositie van de regio te versterken. Zij is ervan overtuigd dat het steeds belangrijker wordt om samen te werken om hoogwaardige gebiedsontwikkeling mogelijk te maken. Een organisatie als SADC heeft dit in het fundament van haar organisatie geregeld.

Over SADC

Schiphol Area Development Company (SADC) ontwikkelt hoogwaardige en duurzame werklocaties in de Schiphol-regio, die bijdragen aan de economische en maatschappelijke waarde van de regio. Momenteel ontwikkelt SADC Schiphol Trade Park en De President in Hoofddorp, Schiphol Logistics Park in Rozenburg (NH), PolanenPark in Halfweg en Business Park Amsterdam Osdorp. SADC is in 1987 opgericht door de vier gelijkwaardige (25%) aandeelhouders Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Provincie Noord-Holland en Schiphol Group.