Jurgen Nobel

Met genoegen stellen we onze eerste spreker aan je voor, een geboren en getogen Hoofddorper die in 2014 de lokale politiek betrad als VVD-gemeenteraadslid. Na het afronden van een Master in Bestuurskunde aan de VU en het runnen van een eigen koffieonderneming, nam hij in 2018 de rol van lijsttrekker op zich en werd wethouder nadat de VVD als grootste partij uit de verkiezingen kwam.

In 2022 leidde hij opnieuw de lijst en streefde naar een tweede termijn als wethouder. Haarlemmermeer transformeert snel, met een opkomende skyline en een stedelijker karakter, vooral opvallend wanneer je Hoofddorp binnenkomt. Dit is te danken aan gevestigde internationale bedrijven en geplande woningbouw. Wat hij waardeert aan onze gemeente is het behoud van landelijk karakter, zelfs te midden van deze groei.

Haarlemmermeer is al jarenlang de sterkste economische regio van Nederland, mede dankzij Schiphol maar vooral door de innovatieve instelling van de inwoners. Ze denken in oplossingen, niet problemen. Hij deelt deze aanpak.

Met uitdagingen zoals de wooncrisis en andere belangrijke kwesties, streeft hij naar een gezonde financiƫle situatie en het vermijden van onnodige belastingen voor inwoners. Als bestuurder staat hij klaar om zijn bijdrage te leveren aan de groeiende gemeente Haarlemmermeer en haar uitdagingen aan te pakken.