De lichting van 2018

‘HET IS NU TIJD VOOR NIEUWE INITIATIEVEN’

Het is maandag 18 maart, even voor zevenen. De bijeenkomst Welkom op Schiphol loopt bijna ten einde. Andor Valkenburg, vestigingsleider van PKF Wallast Amsterdam, ziet met tevredenheid toe dat de nieuwe ondernemers rond Schiphol in The Greenhouse van NH Schiphol Airport nog druk in gesprek zijn met de gevestigde ondernemers. “Daar is Welkom op Schiphol ook voor bedoeld.”

De formule voor Welkom op Schiphol is nog steeds niet aan vernieuwing toe. Acht jaar geleden vond de eerste editie plaats. Op dit jaarlijkse event in maart worden nieuwe ondernemers op en rond Schiphol welkom geheten door de daar reeds gevestigde ondernemers, telkens op een andere locatie. Anko van Ek, partner bij PKF Wallast, opent traditioneel de bijeenkomst. Hij gaat eerst in op de gebeurtenissen in Utrecht en spreekt over een donkere wolk. “We hebben ons vandaag afgevraagd of we hierover iets moesten zeggen. Doe het maar, zei iedereen. Als we de bijeenkomst niet door zouden laten gaan, dan hebben zij gewonnen.”

Was vorig jaar het thema van zijn speech ‘meer’, dit keer gaat het om ‘nu’. “Ik ben blij dat we nu weer zoveel nieuwkomers kunnen verwelkomen. Ik leg de nadruk op nu. Het gaat goed in Nederland en het gaat goed met de regio. We weten echter dat er altijd weer mindere tijden komen. Dit is geen doemscenario, de lichten staan economisch nog steeds op groen. Daarom wil ik jullie uitnodigen om nu te doen wat je al jaren wilde doen. Nu is het tijd voor nieuwe dingen, nieuwe initiatieven en nieuwe uitdagingen. Je kunt vandaag 24 ondernemers spreken, die deze stap hebben genomen.” Als haast vanzelfsprekend heeft Van Ek weer e tijd genomen om in zijn speech alle nieuwe ondernemers aan elkaar te praten. “Deze nieuwkomers willen graag met de gevestigde ondernemers kennis maken. Ongetwijfeld zullen de nieuwkomers ook veel met elkaar te bespreken hebben.”

Onno Hoes

Na de speeches van Onno Hoes en Paul Wevers (voorzitter ORAM) greep Mike Steggerda als laatste de microfoon. De hoteldirecteur toonde trots een trofee. Op 11 maart was NH Schiphol Airport namelijk winnaar geworden van de Nationale Meeting Award XXL. Deze algemene, onafhankelijke prijs is bestemd voor de beste meeting- en eventlocatie van Nederland die uitblinkt in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. De categorie XXL duidt op locaties met een capaciteit vanaf 500 personen. “Ik ben ook voorzitter van het Airport Business Park De Hoek. We zijn bezig met een imagoverbetering. Ik heb er alle vertrouwen in, dat er straks sprake is van een actief hotelpark”, besloot Steggerda, waarna het netwerkgedeelte weer verder kon gaan. En daar maakten de aanwezigen dan ook gretig gebruik van.

Nieuwkomers in 2018

Eerder gevestigd